Για την υγεία του στήθους με σύμμαχο την επιστήμη

Οι αλλεργίες, όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει γι’ αυτές
7 Αυγούστου 2019
Μήπως οι αρθρώσεις σας εμποδίζουν τη γυμναστική σας;
30 Οκτωβρίου 2019

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για εσάς είτε είστε γυναίκα, είτε θέλετε να προστατεύσετε τις γυναίκες της ζωής σας. Πρόκειται για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του μαστού.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε για ποιο λόγο η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι πολύ σημαντική και το τι μπορούν να προσφέρουν τα Πρότυπα Κέντρα Μαστού που λειτουργούν στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας της INTERAMERICAN, τα πολυϊατρεία Medifirst και την Αθηναϊκή Mediclinic.

 

Οι γυναίκες κινητοποιούνται – η πρόληψη σώζει ζωές

Η υγεία των μαστών είναι εξαιρετικά σημαντική για μία γυναίκα. Σύμβολο της θηλυκότητας και της μητρότητας, το υγιές στήθος δίνει αυτοπεποίθηση, ευεξία και δύναμη.  Σήμερα η πρόληψη είναι το σωστό βήμα από το ενδιαφέρον για την υγεία, στην ουσιαστική πράξη. Για να έχει κάθε γυναίκα πρόσβαση στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και σε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες δημιουργήθηκε το πρότυπο Κέντρο Μαστού στα πολυϊατρεία Medifirst και στην Αθηναϊκή Mediclinic.

Συγκεκριμένα, ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος και αντιπροσωπεύει περί το 30% από όλους τους κακοήθεις όγκους. Περίπου µισό εκατομμύριο γυναίκες νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000, με την επισήμανση ότι ο σωστός προληπτικός έλεγχος εξασφαλίζει την επιβίωση στο 95,3% των περιπτώσεων! Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ως το 2030 αναμένεται η δεκαετής επιβίωση των ασθενών να έχει φτάσει το 100%.

Ευτυχώς, πλέον οι γυναίκες σήμερα κινητοποιούνται και αναλαμβάνουν δράση. Όλο και περισσότερες μοιράζονται τις ροζ κορδέλες ευαισθητοποίησης για τη δημιουργία μιας κοινότητας που ενημερώνεται και δρα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκινώντας πάντα από τις προληπτικές εξετάσεις. Η πρόληψη άλλωστε σε αυτή τη μορφή καρκίνου είναι αποφασιστικής σημασίας. Είναι το ενδιαφέρον για την υγεία στην πράξη, είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους. Και παρά τα υψηλά ποσοστά επιβίωσης αποτελεί πρόκληση να τα αυξήσουμε. Κάτι που πράγματι μπορούμε!

Με το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας “bewell” μπορείτε να έχετε απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις στα πολυϊατρεία Medifirst. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ζητήστε να ενημερωθείτε σχετικά

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου και μάθετε τι προσφέρει σε κάθε γυναίκα το Πρότυπο Κέντρο Μαστού στα Medifirst και την Αθηναϊκή Mediclinic