Δεύτερη ιατρική γνώμη: Οι καλύτεροι γιατροί για την υγεία σας, στην πιο κρίσιμη στιγμή

H ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι πια υπόθεση για όλους
7 Φεβρουαρίου 2019
8 σημεία-κλειδί για την επιλογή ασφάλισης υγείας του παιδιού σας
3 Απριλίου 2019

Τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, οι περισσότεροι θα αντιμετωπίσουμε μία σημαντική ιατρική απόφαση.  Πιθανό να αφορά μία δύσκολη διάγνωση, ή μία σειρά εξετάσεων που μπορούν να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Σε ένα πιο δύσκολο σενάριο θα μπορούσε να αφορά μια βαριά φαρμακευτική αγωγή, ή κάποια νοσηλεία ή επέμβαση με συνέπειες σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Συχνά, η ενδεδειγμένη λύση είναι ξεκάθαρη. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες η ανησυχία που γεννά η διάγνωση, αλλά και η ταλαιπωρία που περιμένουμε όταν σκεφτόμαστε την πιθανή θεραπεία, μας κάνουν να αναζητήσουμε μία δεύτερη ιατρική γνώμη. Τότε, συνήθως όλοι μας κάνουμε την ίδια κίνηση.

Ψάχνουμε να βρούμε τον «καλύτερο» – όπως συχνά λέμε – γιατρό στην χώρα μας, είτε η γνωμάτευση αφορά εμάς τους ίδιους, ή τους αγαπημένους μας ανθρώπους. 

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο γιατρός που αναζητούν βρίσκεται στο εξωτερικό. Τα έξοδα για μία τέτοια επίσκεψη φυσικά είναι πολύ υψηλά. Πως θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε λοιπόν την απαραίτητη σιγουριά, τη στιγμή μάλιστα που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ; Με ποιο τρόπο θα μπορούσε το περιστατικό που μας αφορά να «φτάσει» στο ιατρείο του πλέον εξειδικευμένου διεθνώς ιατρού, ακόμα και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού;

Τα σοβαρά ζητήματα υγείας που μπορούν να μας ανησυχήσουν απαιτούν την πιο έγκυρη δεύτερη ιατρική γνώμη. Από αυτήν μπορεί να κριθεί η ποιότητα και ο χρόνος της ζωής. Για αυτό αξίζει να έχουμε στη διάθεσή μας όλους τους ειδικούς, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, χωρίς περιορισμούς στον χώρο και το χρόνο. 

“Πολλές φορές που η διάγνωση «επιβάλλει» μια χειρουργική επέμβαση ή μια άλλη επίπονη διαδικασία, το να ζητήσετε τη συμβουλή ενός άλλου γιατρού έχει νόημα. Ειδικά αν έχετε απορίες για την κατάστασή σας και θέλετε να νιώσετε περισσότερη σιγουριά”, λέει ο καρδιολόγος Δρ. Dale Adler, καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Harvard. “Η δεύτερη ιατρική γνώμη, θα σας επιβεβαιώσει το καλύτερο για την υγεία σας και θα σας καθησυχάσει πως κάνετε το καλύτερο δυνατόν”.

Ποιος πρέπει να δίνει τη δεύτερη γνώμη;

 

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου…

Φόρμα επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σου

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας. Σας ενημερώνουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα σας δεν πρόκειται να μεταβιβαστούν σε τρίτη συνεργαζόμενη εταιρεία.
X
CONTACT US