Πρέπει να ασφαλιστώ σε νεαρή ηλικία;
2 Ιουλίου 2019
Οι αλλεργίες, όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει γι’ αυτές
7 Αυγούστου 2019

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τα μωρά είναι ιδιαίτερα ευπαθή στη ζέστη, επομένως χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε:

  • Γιατί ζεσταίνονται περισσότερο τα μωρά
  • Ποια σημάδια καταδεικνύουν εξάντληση από τη ζέστη
  • Πως μπορείτε να τα προστατεύσετε

 

Τι συμβαίνει στο μωρό σας όταν έχει πολλή ζέστη;

#1. Τα μωράκια ανεβάζουν θερμοκρασία γρηγορότερα από τους ενήλικες, επειδή έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος σε σχέση με τη μάζα σώματος. Όταν λοιπόν έχει ζέστη, το παιδί θα το νιώσει πριν από τους μεγάλους.

#2. Στη ζέστη, εσείς μπορεί να έχετε ιδρώσει. Το μωρό σας όμως όχι – ή όχι αποτελεσματικά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδρωτοποιοί αδένες του δεν έχουν αναπτυχθεί όσο πρέπει. Ακόμα λοιπόν και όταν το μωρό σας ιδρώνει, το σώμα του δεν δροσίζεται αρκετά.

#3. Το παιδάκι σας παράγει περισσότερη θερμότητα από εσάς επειδή έχει ταχύτερους μεταβολικούς ρυθμούς. Κάθε δραστηριότητα, παιχνίδι και άσκηση τα κάνει να ζεσταίνονται αμέσως.

 

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου.

Φόρμα επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σου

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας. Σας ενημερώνουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα σας δεν πρόκειται να μεταβιβαστούν σε τρίτη συνεργαζόμενη εταιρεία.
X
CONTACT US